• UNELMA PARHAASTA KOIRANRUUASTA

  Koiranruokamarkkinoilla on tarjolla valtava valikoima erilaisia täysravintoja ja niiden joukosta omalle koiralle sopivimman vaihtoehdon löytäminen saattaa tuntua jopa mahdottomalta tehtävältä. Markkinointi ei useinkaan kerro koko totuutta tuotteen todellisesta arvosta koiran ravitsemukselle. Tuotteiden hintatason määrittelee ennemmin brändin tunnettuus kuin laatu. Koirastaan välittävä omistaja on pulassa yrittäessään hankkia markkinoilta juuri omalle lemmikilleen parasta vaihtoehtoa kohtuulliseen hintaan.

  Työskenneltyämme koiranruoka-alalla vuodesta 1998, varmistuimme ajan myötä siitä, että koirille on kehitettävä turvallinen huipputason täysravintosarja oikeaan hintaan.

  Syntyi unelma parhaasta koiranruuasta.

  Nähtyämme useiden koiranruokamerkkien tinkivän laadusta suosion saavuttamisen jälkeen halusimme pitää tuotannon ja siten tasaisen laadun kokonaan omissa käsissämme.

  Lähtökohtana sarjan suunnittelussa oli luoda tuotteita, jotka ovat korkeinta laatua, edistävät koirien hyvinvointia ja miellyttävät omistajaa sekä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan. Suunnittelussa otettiin huomioon tuorein tieto koirien ravitsemuksesta ja kuunneltiin suomalaisten kasvattajien ja aktiivisten koiraharrastajien toiveita. Samalla palasimme kuitenkin tiedon alkulähteille, sillä koiran historian pohjalta tiedämme koiran tarvitsevan ravinnokseen nimenomaan lihaa. Mahdollisimman korkea lihapitoisuus nousikin sarjan tinkimättömäksi ykköstavoitteeksi.

  Nyt olemme tehneet unelmasta totta ja voimme ylpeänä esitellä huipputason ProBooster-täysravintosarjan!

  Koirat ovat meille rakkaita perheenjäseniä, niiden kanssa harrastetaan ja työskennellään. Haluamme huolehtia niistä parhaalla mahdollisella tavalla. Tärkeä osa huolenpitoa on oikeanlainen ravitsemus ja siksi haluamme tarjota koirallemme parhaan mahdollisen tasapainotetun ja maistuvan ruuan joka päivä. ProBooster on lemmikistään välittävän ja laatutietoisen omistajan valinta. Tarkoin valikoidut ja laadukkaat raaka-aineet muodostavat ihanteellisesti sulavat ja maistuvat ProBooster-täysravinnot, jotka antavat koirallesi elinvoimaa ja tukevat hyvää terveyttä.

  Täysipainoinen täysravinto, kuten ProBooster, on turvallinen vaihtoehto optimaaliselle ruokinnalle: se sisältää kaikki koiran tarvitsemat ravitsemukselliset elementit oikeassa suhteessa kaikissa eri elämänvaiheissa. ProBooster-tuotteiden suunnittelussa on otettu huomioon nykyaikaisen ihmisen kumppanina elävän koiran elämäntyyli ja ravitsemukselliset tarpeet unohtamatta koiran alkuperäistä suden ruokavaliolle soveltuvaa ruuansulatusjärjestelmää.

  Oikeanlainen ravitsemus tukee koirasi hyvinvointia ja edistää siten myös pitkää ikää. Siksi ProBooster on turvallinen valinta parhaan ystäväsi päivittäiseksi ravinnoksi.

  Tervetuloa kanssamme koiranruokinnan uudelle aikakaudelle!

 • PROBOOSTER – OIKEAT RAVITSEMUKSEN ELEMENTIT

  Koiran ruuansulatuselimistö on monimutkainen ja tärkeä väylä, joka prosessoi ruokaa, valikoi ruuasta keskeiset peruselementit ja toimittaa ravintoaineet kehon eri osiin verenkierron välityksellä. Koiran ruoansulatuskanava on verraten lyhyt – se on vain noin neljä kertaa kehon mittainen. Tämän vuoksi koiralle on erittäin tärkeää tarjota hyvin sulavia raaka-aineita.

  PÄÄRAVINTOAINEET

  PROTEIINI Koira on lihansyöjä. Lihansyöjät tarvitsevat aminohappoja, joita saa lihaperäisestä proteiinista. Vaikka muuttuvat elämänvaiheet, ympäristö ja perimä määrittelevät, minkä verran koiralle tulisi antaa proteiinia, hyvän terveyden saavuttamiseksi olennaisten aminohappojen tarve ei muutu. Siksi ProBooster-täysravinnoissa on erityisen paljon lihaa, mikä tekee ruuasta myös maistuvan. Mikäli olet tähän asti syöttänyt koirallesi vähemmän lihaa sisältävää tuotetta, huolehdi riittävän pitkästä sopeutumisvaiheesta ruoan vaihdoksen yhteydessä (2-3 viikkoa), jotta koirasi ruoansulatus ehtii tottua uuteen, lihaisaan ravintoon!

  HIILIHYDRAATIT tarjoavat nopean energianlähteen, mikä varmistaa aineenvaihdunnan toiminnan. Hiilihydraatin eri muodot eli sokerit, tärkkelys ja kuitu ovat laadukkaan ravitsemuksen välttämättömiä osia. ProBooster-tuotteet eivät sisällä maissia tai vehnää, ainoa käytetty vilja on riisi. Riisi on helposti sulava ja luontaisesti gluteeniton. No Grain -tuotteessa ei ole lainkaan viljaa, hiilihydraatin lähteenä on peruna. Useimmissa ProBooster -täysravinnoissa kuidun lähteenä on kuivattu omena, Lamb & Rice -tuotteessa juurikasmassa. Fructo- ja mannaanioligosakkaridit ovat sokereita, jotka toimivat prebiootteina.

  RASVA turvaa lemmikeille ihanteellisen energiamäärän, tukee lemmikkien hyvinvointia, tervettä ihoa ja kiiltävää turkkia. Tässä avainasemassa on oikea määrä Omega-3 ja -6 -rasvahappoja, joita kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi. Koirat, jotka eivät saa riittävästi välttämättömiä rasvahappoja, kärsivät kuivasta ihosta, kiillottomasta turkista ja muista terveysongelmista. ProBooster-tuotteissa on käytetty kanan rasvaa, joka on erinomainen energian lähde ja sisältää runsaasti tyydyttymättömiä ja välttämättömiä rasvahappoja. Muista poiketen Lamb & Rice -tuotteessa on käytetty lampaan rasvaa. Rasva on tärkeä suojata hapettumiselta, ProBooster –sarjan tuotteissa antioksidanttina on luonnollista tokoferolia.

  RAVITSEMUKSEN TÄYDENTÄMINEN

  Huolella valitut hedelmät ja yrtit auttavat tukemaan luonnollista vastustuskykyä. Ne parantavat maistuvuutta ja edistävät ihon, turkin ja nivelten hyvää terveyttä. Lisäksi ne auttavat ennalta ehkäisemään ikääntymisen vaikutuksia runsaan antioksidanttipitoisuutensa vuoksi. Myös äyriäisistä ja eläinkunnan tuotteista saadaan esimerkiksi nivelterveydelle tärkeitä aineita. ProBooster-täysravinnoissa on käytetty mm seuraavia raaka-aineita koirasi ravitsemuksen täydentämiseksi:

  OMENA sisältää kolesterolia säätelevää pektiiniä ja se auttaa suojaamaan viruksilta, bakteereilta sekä homeilta. Omena sisältää myös runsaasti antioksidantteja, joten se toimii luonnollisena solusuojana. Omena on myös hyvä kuidun lähde.

  VIINIRYPÄLE sisältää runsaasti luonnollisia antioksidantteja.

  ROSMARIINI sisältää hyödyllisiä öljyjä, karnosiinihappoja ja tanniineja. Rosmariini on yksi luonnon vahvimmista antioksidanteista ja sitä käytetään säilyttämään useiden raaka-aineiden ravintoainepitoisuuksia.

  KURKUMA on antibakteerinen mauste, joka sisältää jopa E-vitamiinia voimakkaampaa luonnollista antioksidanttia eli kurkumiinia ( 50 - 60 %).

  SITRUSHEDELMÄT ovat tuotteissamme C-vitamiinin ja pektiinin lähteenä.

  NEILIKKA on antibakteerinen ja desinfioiva. Luontainen antioksidantti.

  KARPALO sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä erilaisia flavonoideja, eli antioksidantteja, jotka neutralisoivat vapaita radikaaleja kehossa ja voivat estää näin esimerkiksi virtsatietulehduksia.

  GLUCOSAMIINI JA KONDROITIINI tukevat nivelten hyvää terveyttä. Ne lievittävät nivelkipuja ja hillitsevät tulehdusta nivelessä.

  YUCCA SCHIDIGERA sisältää luonnollista saponiinia, joka voi auttaa alentamaan luonnollisella tavalla ammoniakin määrää ulosteissa sekä virtsassa ja neutralisoimaan näin epämiellyttäviä hajuja.

 • PROBOOSTER –TÄYSRAVINNOT PENNUILLE - PERUSTUS KASVULLE, KEHITYKSELLE JA TERVEYDELLE!

  Paljon onnea uudelle koiranpennullesi! Tarjoamalla pennullesi ravitsemuksellisesti rikasta ja koirasi kokoluokkaan kehitettyä täysravintoa koko kasvukauden ajan luot tukevan pohjan koirasi hyvinvoinnille koko elämän ajaksi. Toivomme, että pentusi kasvattaja on tehnyt parhaansa koirasi terveyden eteen jalostuksen keinoin ja antanut asiantuntevat neuvonsa koiran hoidon suhteen. Me haluamme antaa avuksesi kaiken ammattitaitomme kasvavan koiran ruokinnasta ProBooster Puppy –täysravinnon muodossa!

  Valitse Puppy Mini& Medium, jos koirasi odotettava aikuispaino on alle 25 kg tai Puppy Maxi, jos 25 kg tai sitä enemmän. Pennuille on ehtinyt ani harvoin kehittyä ruoka-aineallergioita, joten runsaasti kananlihaa sisältävät tuotteemme sopivat kehittyvälle koirallesi koko kasvukauden ajan, eikä koiran ravitsemusta tarvitse täydentää millään muilla tuotteilla tai lisäravinteilla.

  Koiranpentu on tottunut kiinteään ruokaan jo ennen luovutustaan uuteen kotiin. Suosittelemme, että jatkat täysravinnon tarjoamista pennulle 4 kertaa päivässä kolmen kuukauden ikään ja 3 kertaa päivässä noin puolen vuoden ikään asti, jonka jälkeen ruokinta aamuin illoin yleensä riittää. Mikäli koirasi kasvattaja ei ole käyttänyt ProBooster-tuotteita, muista vaiheittainen totuttaminen lihaisampaan täysravintoon vähitellen (ks. ruuan vaihtaminen). Tarvittaessa voit kostuttaa täysravintoa syömisen helpottamiseksi pienellä pennulla, mutta älä säilytä kostutettua täysravintoa seuraavaan ateriointiin.

  Valtaosalla pennuista aivojen kylläisyyskeskus toimii moitteetta ja toisinaan ruokaa saattaa jäädä syömättä. Se on normaalia, eikä pennulle ole tällöin syytä tuputtaa ruokaa, saati ylimääräisiä herkkuja. Teet koirasi terveydelle palveluksen, kun pidät pentusi normaalipainoisena koko kasvukauden ajan. Säännölliset madotukset takaavat ravinteiden päätymisen koirasi kehittymiseen eikä loisten ravinnoksi.

  ProBooster -aikuisruokaan siirtyminen on ajankohtaista pienillä roduilla 6-8 kk:n iässä, keskikokoisilla vuoden iän molemmin puolin ja jättiroduilla voidaan odotella jopa puolentoista vuoden ikään saakka.

 • PROBOOSTER – RAVITSEMUKSELLISTA HYVINVOINTIA KOIRASI KAIKISSA ELÄMÄNVAIHEISSA!

  Kasvukauden jälkeen on luontevaa siirtyä käyttämään koirasi kokoluokkaa vastaavaa Adult –tuotetta; alle 25 kg:n painoiset aikuiset koirat voivat käyttää Adult Mini&Medium –täysravintoa ja yli 25 kg:n painoiset koirat Adult Maxi –täysravintoa. Toisin kuin joskus luullaan, ei koiran rotu yleensä määritä koiran ravintotarvetta, vaan tärkeämpää on valita tuote elämänvaiheen, kulutuksen, koon ja elämäntyylin perusteella.

  Koirasi elämässä voi tulla vaiheita, jolloin yllä mainitut Adult –tuotteet eivät ole paras mahdollinen täysravinto koirasi ruokintaan. Siksi olemme täydentäneet ProBooster –sarjan kattamaan erilaiset erityistarpeet:

  PROBOOSTER SPORT soveltuu runsaasti energiaa tarvitseville koirille, kuten paljon harjoittelevat koirat sekä metsästys- ja työkoirat. Koirasi voi tarvita tukevampaa evästä myös kanto- ja imetysaikana , toipilaana tai hoikistuessaan liikaa.

  PROBOOSTER LIGHT&SENIOR on sopiva tuote silloin, jos Adult-täysravinto tuntuu olevan liian energiapitoinen koirallesi. Koirasi aineenvaihdunta on kenties hidastunut ikääntymisen tai sterilisaation vuoksi tai ylipainoa uhkaa kertyä jostain muusta syystä. Pienemmästä kalorinsaannista huolimatta voit turvata täysipainoisen ravitsemuksen valitsemalla lihaisan ProBooster Light&Senior –täysravinnon.

  PROBOOSTER SENSITIVE ei sisällä lainkaan kanaa, joten mikäli koirallasi on todettu allergia kanaproteiinille tai epäilet sen olevan yliherkkä kananlihalle, suosittelemme käyttämään ProBooster Sensitive –täysravintoa. Sen ainoa eläinproteiini on lammas ja ainoa vilja riisi.

  PROBOOSTER NO GRAIN ei sisällä lainkaan viljoja ja se on sarjamme lihapitoisin tuote; lihaa on peräti 69%. Tuoretta, herkullista kanaa on täydennetty lohen, sillin, ankan ja kananmunan proteiinilla. Tämä tuote on aivan erityinen ylpeytemme aihe ja se vastaa kaikkein vaativimpienkin asiakkaiden toiveisiin!

  Olemme pyrkineet parhaalla mahdollisella tavalla huolehtimaan koirasi ravitsemuksellisista perustarpeista samalla täydentäen tuotteita esimerkiksi ns. nivelaineilla, prebiooteilla ja muilla pienillä, mutta suuren eron koirasi hyvinvointiin tekevillä ainesosilla. Tarjoamalla koirallesi laadukasta ProBooster-täysravintoa läpi elämän voit olla varma, että tuet koirasi hyvinvointia ravitsemuksen kautta parhaalla mahdollisella tavalla!

  Mikäli olet uusi ProBooster –käyttäjä, huomaa ohjeet ruokinnan vaiheittaiseen muuttamiseen. Valtaosa markkinoiden suosituimmista tuotteista ovat viljapohjaisia ja on siten todennäköistä, että koirasi ruoansulatus tarvitsee hieman aikaa sopeutuakseen lihaisaan ProBooster –täysravintoon.

 • RUUAN VAIHTAMINEN

  Vaihdettaessa koiran täysravintoa on suositeltavaa, että vaihdos tehdään asteittain. Uutta ja vanhaa ruokaa sekoitetaan 2-3 viikon ajan lisäten uuden ruuan määrää samalla vähentäen vanhan tuotteen osuutta. Aloita antamalla vain muutama nappula uutta tuotetta aiemmin käyttämäsi kuivamuonan sekaan. Lisää vähitellen uuden ruoan osuutta muutaman päivän välein annetun kokonaismäärän pysyessä samana tai vähentyessä samalla, kun ProBoosterin osuus suurenee.

  Kun vaihdos tehdään asteittain, vältytään ruuanvaihdoksessa toisinaan ilmeneviltä vatsavaivoilta. Hidas ruuan vaihtaminen on erityisen tärkeää, kun koira vaihtaa valtaosin viljaa sisältävästä ruuasta runsaasti lihaa sisältävään täysravintoon. Mikäli ruuan vaihtaminen tapahtuu liian nopeasti, siitä saattaa aiheutua koiralle vatsavaivoja. Koirat ovat tässä suhteessa yksilöitä ja on tärkeää, että tarkkailet koirasi sopeutumista ja etenet sen mukaisesti.

  Useimmille koirille vaihdosjakson jälkeen riittää aiempaa pienempi päivittäisannos, koska ruoka on ravinteikkaampaa ja sulavampaa entiseen verrattuna. Jos olet käyttänyt viljavoittoista koiranruokaa, voit yllättyä, kuinka paljon päivittäisannos pienenee.

Koira tarvitsee lihaa, joka on raaka-aineena arvokas. Maksat turhasta jos ostat kallista koiranruokaa, joka on pääosin viljapitoista. Valmistusaineet tulee luetella pitoisuusjärjestyksessä. Jotkut valmistajat jakavat viljan osiin (esim. erillisiksi raaka-aineiksi riisi ja riisijauho), näin saadaan aineksien osuus pienemmäksi näennäisesti, mutta todellisuudessa riisiä on yhtä paljon kuin osien yhteismäärä. Myös sillä, ilmoitetaanko lihan määrä tuoreena vai kuivattuna voidaan vaikeuttaa vertailua.

Mikäli valmistaja on hankkinut tuotteeseen raaka-aineeksi runsaasti hyvälaatuista lihaa, lihapitoisuus on todennäköisesti ilmoitettu pakkauksessa selvästi.

Muista tarkistaa koiranruokasi lihapitoisuus!